tiistai 21. elokuuta 2018

Esillepanot

Olen päässyt tekemään paljon esillepanoja. Lähes joka päivä pienempiä muutoksia ja viikoittain isompia. Nään esillepanot hyvin tärkeänä ja oleellisena osana myyntiä ja sitä, millaisen vaikutelman yritys jättää asiakkaalle. Esillepanot ovat hyvin erilaisia eri yrityksissä. Esimerkiksi Saarnissa tuotteet halutaan tuoda esille ihanalla putiikkimaisella tavalla. Esillepanoissa pyritään runsauteen ja vältetään millin tarkkaa suoralinjaisuutta, jota asiakas ei uskalla lähestyä.

Sesonkien aikaiset esillepanot aloitan aina pohtimalla, mitä asiakas haluaisi nähdä? Muulloin yleensä suosin uutuuksien korostamista, sillä ne kiinnostavat aina niin uusia, kuin vanhojakin asiakkaita. Saarnissa tämä onnistuu loistavasti, sillä putiikkeihin tulee jatkuvasti mielenkiintoisia uutuuksia.Tykkään käyttää värejä, sillä ne herättävät huomiota. Rakennan esillepanot aina käyttöyhteystuotteet huomioiden. Tykkään usein luoda korkeuseroja esillepanoihin, oli se sitten ikkunalla tai pöydällä. Hintaviestinnässä olen käyttänyt hintakuutioita, sekä mallinukeilla hintatauluja jossa on eriteltynä jokaisen nuken päällä olevan tuotteen hinta.


Seinä:

Seinä esillepanoissa etenkin tykkään käyttää värejä, jotta asiakkaan katse hakeutuu mielenkiinnosta myös hieman ylemmäs seinälle. Seinähyllyille sijoitetuilla nukeilla vaatteet näyttävät hyvältä, sillä niiden ollessa ylempänä niihin kohdistuu paras valaistus.
Pöytä:

Pöytiä löytyy paljon erikokoisia ja mallissia. Niiden kohdalla on helppo miettiä sitä, että minkä tuotteen saa näyttämään kivalta esimerkiksi pyöreällä pöydällä ja mitkä tuotteet vaativat suorakaiteen muotoisen pöydän.
A-alue:

A-alueelle rakennetaan usein esillepano sesonkituotteista tai uutuuksista. Se saa olla runsas, värikäs ja mielenkiintoinen. Sellainen, joka saa asiakkaan pysähtymään ja jäämään katsomaan pidempään. Jopa liikkeen sisälle. A-alueella on myös lähestulkoon aina pari mallinukkea, joiden päälle on puettuna usein esimerkiksi uutuuksia!
Ikkuna:

Ikkunoilla on usein muutama nukke, sekä pöytä- ja lattiatilaa. Tällä tavalla pystytään tuomaan esille niin vaatteita kuin asusteita, erikoistuotteita ja kosmetiikkatuotteitakin.

Mallinuket:

Olen saanut pukea paljon mallinukkeja ja siitä onkin muodostunut ihan lemppari puuhaa! Opin eräältä suunnittelijalta, joka oli liikkeissämme vierailemassa,  aivan uuden tyylin pukea nukkeja ja rakentaa kokonaisuuksia. Joihin tässä kuluneen vuoden aikana olen lisännyt myös omaa twistiä! Tykkään yleensä tehdä sekä rohkeita kokonaisuuksia, että hillitympiä. Tällöin putiikista löytyy jokaiselle jotakin. Teen myös aina kokonaisuuksia, joissa yhdistyy rohkea ja hillitty. Hyvässä asukokonaisuudessa ne korostavat toinen toistaan.


Tässä muutamia pukemiani nukkeja:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti