tiistai 21. elokuuta 2018

Kuvausjärjestely

Kuvausjärjestelyt ovat minulle hyvin mieleistä puuhaa. Niin myös itse kuvaaminen ja kuvanmuokkaus. Sanoisin, että olen näissä asioissa oppinut niinsanotusti kantapään kautta, tekemällä ja kokeilemalla. Välillä hyvän kuvan saamiseen on saattanut vierähtää tovi, mutta ainakin olen oppinut taas jotain uutta!

Kuvausjärjestelyissä tärkeimmäksi olen kokenut sijainnin ja valaistuksen. Koska käytössäni ei ole ollut varsinaista vaihdettavaa kuvaustaustaa olen oppinut löytämään putiikeista ne hyvät spotit kuvien ottamiseen. Toisessa putiikissa tykkään varmaan eniten hyödyntää sen ihanan tunnelmallista, kulunutta lattiaa ja siksi siellä ollessa kuvaankin paljon tuotteita ihan lattialla. Toisessa putiikissa sitten taas hyödynnän puisia seinähyllyjä ja muita somisteita. Toinen, huomattavasti neutraalimpi vaihtoehto josta pidän on ihan pelkkä puhtaan valkoinen tausta. Se tuo kuvattavan tuotteen selkeästi esille ja tuo kuvaan valoa ja kirkkautta. Valaistuksen tärkeyden huomaa etenkin vaatteissa. Varsinkin useimmat sinisen sävyt ovat osoittautuneet hyvin haastaviksi ilman sitä juuri oikeaa valaistusta.

Tykkään, että kuvien taustat eivät vie liikaa huomiota kuvattavasta tuotteesta, mutta tuovat kuitenkin siihen oikeanlaista tunnelmaa. Olen myös melko hyvin alkanut oppimaan mistä kuvakulmasta tietyn malliset tai kokoiset tuotteen kannattaa yleensä kuvata. Toki yhä kokeilen aina eri kuvakulmia.

Muita tärkeitä seikkoja kuvatessa tuotekuvia on tarkastaa aina että tuotteet ovat siistissä kunnossa ja hintalaput piilossa.

Esimerkiksi: Hieman sivusta, alaviistosti kuvattuna korostetaan hyvin ryhtiä/ryhdikkyyttä. Kuten seuraavassa kahdessa kuvassa. Käytän tätä kikkaa usein nimenomaan vaatteita kuvatessa.
Alla yksittäisiä poimintoja lukuisista kuvausjärjestelyistä joita olen päässyt tekemään.

Kuvien tuotteet: Saarni - Gentlemen's Boutique

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti